Какъв детски подарък да подарим за рожден ден?

Какъв детски подарък да подарим за рожден ден?

Рожденият ден е най-специалният ден в годината. Особено за малките. Тогава те си пожелават всичко – от лакомства до безброй играчки.

podaryci-za-rojden-den-kartichka

Как да накараме рожденика да се почувства специален? Разбира се, с подаръка. Трябва да се съобразим с няколко основни неща при избора на детски подарък за рожден ден. Какви са те?

За момиче или за момче

Винаги се съобразявайте с това. Момиченцата обичат куклички, книжки за рисуване, докато момчетата предпочитат коли, мотори. За да бъде щастливо детето, нека получи това, за което мечтае. Разбира се, има и универсални подаръци, но все пак нека се придържаме към интересите на детето. Все пак – важно е то да е доволно и да се чувства специално.

Не подарявайте дрехи

Избягвайте дрешките за подарък за рожден ден. Децата не им се радват, както възрастните. Освен ако не е много малко бебе, то в останалите ситуации избирайте играчки. Често именно от това най-много се нуждаят децата.

Лакомства

Лакомствата са едни от най-желаните подаръци за рожден ден на дете. Торти, бонбони, всякакви сладкиши – това е раят за децата. Нека обаче имаме мярка. Не искаме да се развалят млечните зъбки, нали?

Играчките

Стигнахме до най-предпочитания подарък за детски рожден ден – играчките.

Няма по-голямо щастие за малкото момиче от това да получи кукла, за която да полага грижи, както мама прави. Или пък за момченцето – да си има камионче, което може да управлява, както татко кара колата. С помощта на играчките децата растат, осмислят света и изграждат своя мироглед. Затова, нека не ги лишаваме от тях.

870114.10.11.copy-700x700

Детството е един от най-прекрасните периоди в живота на човек. Именно тогава е времето, когато се научаваме да бъде добри. В зависимост от възрастта на децата пазарът предлага голямо разнообразие от играчки – интерактивни, класически, плюшени, за навън и много други. Какво представлява всеки вид от тях и дали са подходящи за нашето дете?

Интерактивните играчки представляват игри, специално разработени да развиват у детето специфични умения – например работа с фината моторика, подреждане, изписване на различни думи, научаване на друг език и други. Те са подходящи за деца, които са по-големи. На всяка игра отзад има обозначена възрастта, за която се отнася. С интерактивните играчки вашият рожденик ще се пренесе в света на забавленията и в същото време ще научи много интересни и важни неща.

Класическите играчки са плюшените играчки: плюшени мечета, слончета, кукли, колички, камиончета. С тях детето има по-голяма свобода на действието. Може само да съчинява как да играе с тях и по този начин развива въображението си. Те са подходящи за всяка възраст. Единствено тези с малки елементи не се препоръчват за деца под 3-4 годишна възраст, тъй като има опасност от поглъщане.

main_pic_4879-700x700

Конструктури, пъзели са предпочитани за по-големи деца ( от 5 – 6-годишни). С тяхна помощ те се учат да се концентрират и да водят всяко свое действие до край.

Каквато и играчка да изберете за детски рожден ден, важно е да се съобразите с интересите на детето. Няма нищо по-голяма награда от това да видиш щастие и благодарност в очите на рожденика, когато получава своя подарък.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Рожден ден

Рожденният ден на всеки един човек най-важният и значим ден от годината. На в...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Подаръци за Рожден ден

Подаръкът за рожден ден е може би най-важн0то нещо за този празник. За жалост, ...

  • Публикувано от bgstart

Остави коментар